Пиле по главански

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Пиле по главански1 / 2
16/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"Такова пиле не се гледа, то се приготвя и хапва с апетит - това е"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • олио - 100 мл.
  • лук - 500 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • брашно - 150 г
  • яйца - 1 бр.
  • моркови - 100 г
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • магданоз - 1 с.л., накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилето и го режем на порции. Сгорещяваме мазнината и пържим месото. Вадим го.

В същата мазнина задушаваме нарязаните предварително лук и моркови.

Прибавяме и доматеното пюре, червения пипер и 2 с.л. от брашното, запържваме всичко.

Доливаме вода и след като сосът кипне, връщане месото в тенджерата.

Към останалото брашно прибавяме яйцето, солта и вода и замесваме тесто.

Разточваме го на лист с дебелина на юфка и печем върху плоча или сух, силно нагрят тиган.

След като изпечем корите, ги начупваме. Прибавяме ги към ястието и оставяме да се задуши с капак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: