Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Вкусни кифлички с мармалад

Вкусни кифлички с мармалад

02/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
30
"Колкото и често да ги публикуваме, тези кифлички си остават тотален хит. Най-любимите, най-готвените и най-харесваните кифлички в Готвач.бг"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • яйца - 5 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • мая - 2 пакетчета (20 г)
  • олио - 150 мл
  • захар - 6 - 8 с.л.
  • ванилия - 1 бр (2 г)
  • мармалад - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопля се прясното мляко. Към него се добавят: маята, 3-4 с.л. захар, 3-4 с.л. брашно. Сместа се оставя на страна за около 10 минути, за да се надигне.

Брашното, яйцата(без единия жълтък), олиото, ванилията и 3-4 с.л. захар се смесват с вече надигналата се смес.

Тестото се замесва и се оставя да втаса за 30-35 минути. След като втаса се премесва и се разделя на 4 равни топки. Топките се оставят на масата върху олио, за да се поотпуснат малко.

Разточват се и се режат на триъгълничета (с дебелина около 1 см). Добавя се мармалад (по възможност по гъст) и се навиват.

Отделеният жълтък се разбива с малко олио и се намазват кифличките с мармалад. Поръсват се с захар и се оставят малко да се надигнат.

Кифличките с мармалад се пекат първо на 200° и постепенно на 250° до готовност - на моята фурна отнема 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
5158
483
344
224
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Митка
Митка
Невероятна рецепта!От първият път се получиха и то доста като количество!
03.12.2014 21:39
5
1
Покажи всички подкоментари
Нери
Нери
Станаха прекрасни
19.11.2014 17:48
2
1
Маги
Маги
Великолепни кифлички! Направих част със сладко от сливи и орехи и другата половина- със смес от сирене, кашкавал и топено сирене, както някой беше споменал :). Станаха пухкави и се изпекоха добре. Моята доза беше по-малка, но отиде повечко брашно от предвиденото. Захарта може да се увеличи малко, но това е и въпрос на предпочитание. Благодаря за хубавата рецепта!
02.11.2014 15:28
2
7
веси
веси
Наистина станаха същите като на снимката и са много пухкави и вкусни :-)
Тъкмо си похапваме....
30.08.2014 21:59
1
2
nov
nov
Какво означава "пекат се на 200 и постепенно на 250градуса? Фурната трябва ли да е загрята предварително?
09.07.2014 14:39
6
1
1
Покажи всички подкоментари
Лиляна
Лиляна
Много вкусни, и лесно се приготвят, поздравления
08.04.2014 16:44
7
2
LEYLYA
LEYLYA
Рецептата е сполучлива.Станаха превъзходни!Слагам 5 звездички!!!
28.03.2014 12:13
10
7
Polinna
Polinna
5 от 5, много са вкусни!
Първият път ги направих точно ,както е описано в рецептата, а вторият път направих смес от кашкавал,топено сирене,бяло сирене и синъо сирене (всички вкъщи се лепят на сирената, като мухи на мед)..та вторият ми опит беше експеримент, но успешен. :)
Благодаря ти Иве за рецептата!
Успех :)
24.03.2014 14:28
5
1
анонимна
анонимна
Млякото в тенджера ли се стопля
12.03.2014 10:06
7
13
DALLY
DALLY
Аз ги направих с шоколад и станаха направо превъзходни!!!
02.03.2014 16:07
4
2
Светла
Светла
Току-що и аз ги правих . Страхотни са, много пухкави!
5 звездички от мен :)
01.03.2014 21:14
4
1
Райо
Райо
Супер са!!!
23.02.2014 14:45
2
2
Радослава
Радослава
страхотни стават:)
29.01.2014 15:19
3
Краси
Краси
прекрасни са....вече 2 пъти ги правя и в къщи са много доволни
04.01.2014 15:49
4
Вели
Вели
Може ли да се сложе и сирене?
23.12.2013 23:32
2
6
Стефи
Стефи
станаха чудесни, правих ги със суха мая
05.12.2013 12:58
7
1
пиуе със зеуе
пиуе със зеуе
много са убави почти като пиуе със зеуе
10.11.2013 21:24
8
1
Ani
Ani
Много успешна рецепта. Всички облизахме пръсти.
02.11.2013 19:22
2
1
 Десислава Георгиева
Десислава Георгиева
Направих ги и ми се получиха .Много са вкусни
11.10.2013 11:08
1
1
Деси
Деси
Аз ги правих със суха мая, но тестото бърках в хлебопекарна - там и втасва - станаха чудесни!
28.09.2013 11:56
4
1