Гевречета със сусам

ВикторияВиктория
Новак
11621488
Гевречета със сусам1 / 3
10/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
20
"Черпим ви с гевречета със сусам - вземете си повечко"

Необходими Продукти

  • брашно - 800 г
  • мая
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • прясно мляко - 150 мл.
  • сусам
  • вода
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Пресява се брашното в дълбока купа.

2. След пресяване на брашното правим кладенче, добавяме маята, захарта, солта, 2 с.л. олио и 1 яйце. Сместа се разбърква леко.

3. Добавя се 150 мл хладко мляко, ако има нужда, се добавя малко вода.

4. Меси се много хубаво, докато тестото стане готово.

5. Оставяме в топло помещение купата, покриваме я с готварска кърпа.

6. Чакаме, докато тестото изпълни цялата купа.

7. Взимаме тава, слагаме хартия за готвене и намазваме с олио, за да не залепне.

8. Разделяме тестото на топки.

9. Всяка топка я разделяме на две или три и правим плитка.

10. Правим това с всички топки.

11. Намазваме с жълтък.

12. Поръсваме със сусам.

13. Оставяме за 20 -30 мин. и през това време тестото изпълва тавата.

14. Печем на загрята фурна на 180 градуса за около 10-15 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Виктория
Виктория
Много вкусни се получиха :)
11.01.2016 22:36