Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Яхния»Празена яхнийка със зеленчуци и кюфтенца

Празена яхнийка със зеленчуци и кюфтенца

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117533961k1
Празена яхнийка със зеленчуци и кюфтенца
Снимка: Русиана Михайлова
1 / 2
16/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5-6

Необходими Продукти

  • праз - 3 бр.
  • червен лук - 1 глава
  • чушки - 2 - 3 червени
  • моркови - 1 бр.
  • кайма - 500г овкусена
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • прясно мляко - 250 мл
  • сметана - 50 мл (безсолна)
  • брашно - 3 с.л.
  • масло - 30 г
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • копър - 2 - 3 стръка
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оформяме кюфтенца, които запържваме в тенджерка и прехвърляме в тава. В същата мазнина запържваме надребнения зарзават. Отделно миксираме киселото и прясното мляко, сметаната, брашното.

Когато съставките се смесят, изсипваме сместа при зеленчуците, като бъркаме непрестанно. Овкусяваме с подправки оставяме на огъня десетина минути.

След това с тази смес заливаме кюфтета и ги печем в загрята на 200 градуса фурна за 20-25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: