Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Бланширан октопод със зеленчуци

Бланширан октопод със зеленчуци

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Бланширан октопод със зеленчуци1 / 2
13/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • октопод - 1 кг
  • зехтин - 5 с.л.
  • лук - 2 глави
  • бяло вино - 100 мл
  • лешници - 30 г смлени
  • сол - 3 щипки
  • грах - 400 г замразен
  • моркови - 400 г замразени (бейби)
  • магданоз - 4 стръка
  • лимони - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Октоподът се пуска за 3 секунди във вряла вода, вади се и се почиства, като се отстраняват главата, човката, вендузите и кожата. Махат се вътрешностите и октоподът се измива добре. Пуска се за още 2 минути във вряща вода и се вади веднага.

В голям съд се загрява зехтинът, слага се октоподът и се запържва на среден огън за 10 минути, като се обръща от време на време. След това се добавя лукът, нарязан на тънки шайби, смлените лешници, солта, грахът и бейби морковите.

Накрая се добавя виното, съдът се похлупва с капак и се оставя да къкри на слаб огън за 15 минути. Октоподът се сервира, поръсен с магданоз и украсен с резени лимони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Не се ли кисне за кратко във вода със малко оцет.
17.05.2016 16:44
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Рецептата е много хубава, но тези октоподи хич не ми допадат.
16.05.2016 16:36