Казанлъшки понички

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
27/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
12
"Класиката си е класика, а тези понички са уникално вкусни за малки и големи"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • вода - 500 мл
  • мая - ½ кубче прясна (20 г)
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стоплете водата и постепенно разбъркайте в нея захарта, солта и маята. Започнете след това да добавяте брашното на части и разбърквайте докато се изчерпи. Трябва да се получи рядко тесто, което оставете да втаса 40 минути.

Загрейте олио (около 5-6 см) в дълбок съд. Тестото за казанлъшките понички се поставя в специален шприц за понички, но ако нямате, може да загребвате с лъжица и да пускате в сгорещеното олио.

Поничките се пържат много бързо и се обръщат, а готовите се изваждат върху решетка, за да се отцедят. Ако ги извадите направо върху кухненска хартия, от едната страна омекват и не остават хрупкави. Казанлъшките понички се поднасят с пудра захар, сладко по избор, мед и т.н.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
560
418
314
25
10
Дай твоята оценка: