Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Шницели»Пълнени свински карета върху рьощи и карамелизирани лукчета

Пълнени свински карета върху рьощи и карамелизирани лукчета

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Пълнени свински карета върху рьощи и карамелизирани лукчета
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
14/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Тези пълнени вкусни свински каренца са топ деликатеса за деня. С тази рецепта ще очаровате и най-претенциозния гост!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г каре
  • гъби - 100 г
  • топено сирене - 150 г
  • кашкавал - 150г
  • чушки - 2 бр. печени, червени
  • черен пипер
  • сол
  • подправки
  • за картофеното рьощи
  • картофи - 4 бр.
  • кашкавал - 150 г
  • сол
  • черен пипер
  • за карамелизираните лукчета
  • лук - 250 - 300 г, балучка
  • захар - 150 г
  • масло - 30 г
  • балсамов оцет - 100 мл
  • вода - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на дебели парчета около 3 см. Овкусете ги с подправки на всяко парче направете джоб. Сотирайте гъбите в малко масло.

Напълнете пържолите с гъби, парче топено сирене и кашкавал, и парче чушка.

С помощта на клечки закрепете краищата, за да не изтече плънката. Наредете шницелите в тавичка и изпечете във фурната.

През това време направете картофените рьощи. Сварете картофите за около 15 минути. Оставете да се охладят и ги настържете на едро ренде.

Прибавете сол, черен пипер и настъргания кашкавал. Разбъркайте добре. Загрейте в тиган с незалепващо покритие малко олио. С помощта на лъжица разстелете от картофите.

Оформете ги като голямо кюфте и печете до златисто, от двете страни.

Обелете малките лукчета. Загрейте маслото в голям тиган и добавете лукчетата.

Задушавайте лука, като разклащате тигана от време на време, докато покафенее. Добавете захарта, оцета и водата.

Покрийте с капак и гответе на бавен огън, докато се редуцира соса (около 15 минути). (Ако ви е много сладко, добавете още малко оцет или вода, или обратното, ако ви е кисело, добавете още захар. Просто опитвайте и го направете по ваш вкус.)

В подходяща чиния поставете едно картофеното рьощи.

Върху него поставете пълненото каре и полейте с карамелизираните лукчета.

Пълнените свински карета върху рьощи и карамелизирани лукчета са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: