Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Запечени свински карета със сирена

Запечени свински карета със сирена

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Запечени свински карета със сирена
Снимка: Evgenia
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
3
"Запечените свински карета със сирена са идеални за вечеря за гости"

Необходими Продукти

  • свински карета - 700 г
  • бяло вино - 180 мл
  • зеленчуков бульон - 300 мл
  • подправка за скара
  • бял пипер
  • чесън на прах
  • сушен лук - 10 г
  • топено сирене - 2 кубчета, Kiri
  • пармезан - 20 г
  • топено сирене - 2 с.л., натурално
  • дижонска горчица - 1 с.л.
  • зехтин
  • масло - за овкусяване
  • царевично брашно - 1 с.л.
  • картофи - 5 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и го накисваме за час в марината от бяло вино, чесън на прах, бял пипер и подправка за скара.

След което го поставяме в тава - в плик за печене. Заливаме свинските карета със зеленчуковия бульон, добавяме сушения лук и зехтин.

Не добавяме сол заради соления зеленчуков бульон. Печем в предварително загрята фурна до 180 °C на 160 °C за час-два, като включваме и картофите, увити цели с кората във фолио отстрани.

След като са готови каретата, правим от останалата марината сос от сирената в тиган, като включваме също дижонската горчица и царевичното брашно (ако е необходимо, добавяме още бульон).

Овкусяваме с масло. Заливаме каретата със соса и добавяме гарнитура от печени картофи, намазани с масло и поръсени със сол.

Запечени свински карета със сирена са идеални за вечеря за гости.

Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: