Начин на приготвяне
Измиваме месото и го накисваме за час в марината от бяло вино, чесън на прах, бял пипер и подправка за скара.
След което го поставяме в тава - в плик за печене. Заливаме свинските карета със зеленчуковия бульон, добавяме сушения лук и зехтин.
Не добавяме сол заради соления зеленчуков бульон. Печем в предварително загрята фурна до 180 °C на 160 °C за час-два, като включваме и картофите, увити цели с кората във фолио отстрани.
След като са готови каретата, правим от останалата марината сос от сирената в тиган, като включваме също дижонската горчица и царевичното брашно (ако е необходимо, добавяме още бульон).
Овкусяваме с масло. Заливаме каретата със соса и добавяме гарнитура от печени картофи, намазани с масло и поръсени със сол.
Запечени свински карета със сирена са идеални за вечеря за гости.
Да Ви е сладко!