Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Руладини»Пълнени свински карета със сос от каперси

Пълнени свински карета със сос от каперси

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пълнени свински карета със сос от каперси
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Свински карета с вкусна плънка и ароматен сос - с такова ястие може да спечелите сърцето на всеки"

Необходими Продукти

  • свинско каре - 800 г - 1 кг
  • топено сирене - 200 г
  • чушки - 2 бр., печени червени
  • яйца - 4 бр., сварени
  • за соса
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • гъби - 150 г
  • брашно - 1 с.л.
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • вода - 2 ч.ч.
  • каперси - 2 с.л.
  • сметана - 100 мл
  • картофи - 1 кг
  • черен пипер
  • зеленчукова подправка
  • чушки - 2 бр. печени, червени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското се нарязва на парчета с дебелина 5-6 см. На всяко се прави разрез през средата. Разтваря се и внимателно се изтънява с чукче.

От едната страна се поставя парче червена чушка, сирене и по едно сварено яйце. Внимателно се загръща с другата половина и се закрепя с клечки за зъби. Подреждат се в тавичка, намазана с олио.

В тиган с малко мазнина се задушава лукът, чесънът и гъбите. Пасират се и към тях се прибавя брашното, водата и балсамикото. Оставя се да поври няколко минути.

Прибавят се каперсите, сметаната и подправките. Сместа се излива върху пълнените карета. Картофите се нарязват на колелца. Към тях се добавят подправките и ситно нарязаните чушки.

Разбъркват се хубаво и се подреждат покрай каретата.

Руладините се пекат на 220 градуса за около 1 час.

Пълнените свински карета със сос от каперси са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: