Сироп от вишни

16/05/2011
тинот тинНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции5-6 бутилки
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо29 900
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

  • вишни - 3 кг.
  • захар - 2 кг.
  • лимонтузу - 1 и 1/2 ч.л.

Начин на приготвяне

Измитите вишни се почистват от дръжките. На 1 кг. вишни се слага 1 литър вода. Сваряват се. Прецеждат се.

Към прецеденият сок слагаме захарта: на 1 литър сок - 1 кг захар. Завираме сместа, докато започне да се сгъстява и 5 минути преди да извадим от огъня добавяме лимонтозуто.

Образуващата се пяна отгоре постоянно се обира. Сиропът горещ се насипва в затоплени бутилки, затварят се с капачки и се обръщат надолу, докато изстинат.

За по-дълго съхранение може да се стерилизират за 10 минути.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 8
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни Рецепти