Разкошна баница на тиган

09/02/2016
Renkataот RenkataЧирак
"Време е за една много вкусна, лесна и бърза баница на тиган"
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции4 бр.
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо113 360
  • Преглеждания за месеца1709
  • Преглеждания за седмицата139
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

За една баница:
В намазнен тиган слагаме 2 кори, който излизат извън тигана.

Смесваме киселото мляко заедно със содата, яйцата с малко вода, малко олио (сместа е за 4 баници). Всичко това разбъркваме добре.

От тази смес слагаме в/у 2-те кори 3-4 с.л, натрошено сирене и 1-2 накъсани кори и отново повтаряме процедурата, като най-отгоре пак малко от сметта и накрая завиваме с крайните кори, ръсим малко олио отгоре и слагаме капак.

Печем на тих огън за около 7-8 минути от едната страна и след това обръщаме и от другата да се запече.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

ПетяРВ
ПетяРВ
11.09.2016 18:34
Лелеее.. изглежда и звучи страхотноо!
1
0
Vera
Vera
22.06.2016 12:23
Аз правя тази баница от много време.Не ми работеше фурната за известно време.Понеже много обичам баници един ден реших да видя в интернет дали има начин да направя на тиган.Излизаше ми само една рецепта.Направих я и стана страхотна.Ето аз как я правя с праз лук.Запържвам праз лук в масло и олио и оставям да изстине.Намазвам тигана с олио и слагам по описания начин 3 кори които излизат от тигана.Пригответе си вода в една купичка.Намокрям корите с ръката без да притискам.След това вземам друга кора и я накъсвам.След това намокрям пак леко и слагам от плънката навсякъде на тънък пласт.След това пак накъсвам кори като покрия плънката,намокрям без да притискам.И така докато ми свърши лука.Затварям я с корите които излизат навън,намокрям,намазвам с олио,слагам капака(моят е стъклен и плътно по тигана-30см е голям)и слагам да се пече на много слаб котлон(моят е газов и го пускам едвам да гори ,на най слабото.Тук е важно да кажа че тигана трябва да е с дебело дъно.Ако то е тънко и се прави на силен огън ще се изпече отвън но вътре ще е сурово).Пече се около половин час.Това е ориентировъчно.Когато видите че отстрани се е зачервила я обръщате на капака,поставяте я в тигана,захлупвате и печете.След това като я извадя я слагам на дървена дъска,напръсквам с малко вода и покривам с кърпа да се задуши.Става много хубава.Забравих да кажа че не слагам никаква мазнина между корите.Праз лука поема достатъчно когато се пържи.Слагам почти целия пакет кори за една баница(остават ми 3-4 кори-Правя ги с Фамилия)за тиган с диаметър 30 см и три големи стръка праз лук.
7
3
viva1
viva1
12.06.2016 12:03
А за тези,които не са готвачи може ли да де уточни количеството на содата,водата и олиото?
6
2

Виж всички коментари или напиши такъв