Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница на тиган»Разкошна баница на тиган

Разкошна баница на тиган

RenkataRenkata
Чирак
4131280
Разкошна баница на тиган2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Време е за една много вкусна, лесна и бърза баница на тиган"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 бр. пакет готови
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 200 г
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • сода
  • вода
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За една баница:

В намазнен тиган слагаме 2 кори, който излизат извън тигана.

Смесваме киселото мляко заедно със содата, яйцата с малко вода, малко олио (сместа е за 4 баници). Всичко това разбъркваме добре.

От тази смес слагаме в/у 2-те кори 3-4 с.л, натрошено сирене и 1-2 накъсани кори и отново повтаряме процедурата, като най-отгоре пак малко от сметта и накрая завиваме с крайните кори, ръсим малко олио отгоре и слагаме капак.

Печем на тих огън за около 7-8 минути от едната страна и след това обръщаме и от другата да се запече.

Разкошна бърза баница на тиган.

Ако рецептата ти харесва, опитай и тези банички на тиган или класическата баница със сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Корите да са домашно точени или фамилия благодаря ви предварително?
21.11.2023 08:47
Потребител#176785
Потребител#176785
Много хубава се получи!
Между корите не сложих мазнина, защото в плънката (сирене, спанак и малко кисело мляко) имаше олио.
14.02.2019 21:51
3
1
Потребител#176753
Потребител#176753
Лелеее.. изглежда и звучи страхотноо!
11.09.2016 18:34
3
1
Vera
Vera
Аз правя тази баница от много време.Не ми работеше фурната за известно време.Понеже много обичам баници един ден реших да видя в интернет дали има начин да направя на тиган.Излизаше ми само една рецепта.Направих я и стана страхотна.Ето аз как я правя с праз лук.Запържвам праз лук в масло и олио и оставям да изстине.Намазвам тигана с олио и слагам по описания начин 3 кори които излизат от тигана.Пригответе си вода в една купичка.Намокрям корите с ръката без да притискам.След това вземам друга кора и я накъсвам.След това намокрям пак леко и слагам от плънката навсякъде на тънък пласт.След това пак накъсвам кори като покрия плънката,намокрям без да притискам.И така докато ми свърши лука.Затварям я с корите които излизат навън,намокрям,намазвам с олио,слагам капака(моят е стъклен и плътно по тигана-30см е голям)и слагам да се пече на много слаб котлон(моят е газов и го пускам едвам да гори ,на най слабото.Тук е важно да кажа че тигана трябва да е с дебело дъно.Ако то е тънко и се прави на силен огън ще се изпече отвън но вътре ще е сурово).Пече се около половин час.Това е ориентировъчно.Когато видите че отстрани се е зачервила я обръщате на капака,поставяте я в тигана,захлупвате и печете.След това като я извадя я слагам на дървена дъска,напръсквам с малко вода и покривам с кърпа да се задуши.Става много хубава.Забравих да кажа че не слагам никаква мазнина между корите.Праз лука поема достатъчно когато се пържи.Слагам почти целия пакет кори за една баница(остават ми 3-4 кори-Правя ги с Фамилия)за тиган с диаметър 30 см и три големи стръка праз лук.
22.06.2016 12:23
34
17
Потребител#172130
Потребител#172130
А за тези,които не са готвачи може ли да де уточни количеството на содата,водата и олиото?
12.06.2016 12:03
12
3
1
Покажи всички подкоментари
Илияна Димова
Илияна Димова
Много вкусна се получава
05.03.2016 06:25
1
3
Тайна
Тайна
А за хората, които не са на "ти" с готварството не може ли един клип да се направи :P
03.03.2016 08:57
7
1
1
Покажи всички подкоментари
leopard81
leopard81
Много хубава и вкусна баница
29.02.2016 15:53
3
1
1
Покажи всички подкоментари