Баница охлюв

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Баница охлюв
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 4
11/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
1 тава

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • олио - 1 к.ч.
  • кисело мляко - 1 - 1/2 ч.чаша
  • сол - 1 с.л.
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • извара - 700 г
  • масло - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изброените продукти се разбъркват и се меси тесто, което да е меко. Маже се с олио, разточва се и се прави на руло.

Готовото руло се поставя в леко набрашнена тава, като се започне от външната към вътрешната страна на тавата и се завива като охлюв.

Баницата се в предварително загрята умерена фурна. След като бъде готова, се залива с разтопено масло обилно и се покрива, за да омекне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: