Пилешко с коприва

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3212k
Пилешко с коприва1 / 2
24/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Опитайте тази рецепта, но с домашно пиле и свежа коприва, която сами сте набрали. Сега разбирате ли защо селската кухня е толкова вкусна"

Необходими Продукти

  • коприва - 500 г
  • моркови - 2 броя
  • домати - 2 броя
  • пилешко месо - 300 - 400 г
  • лук - 1 връзка пресен
  • магданоз - 1/2 връзка
  • къри - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • бульон - пилешки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пилешкото да се свари, след което го извадете и нарежете на парченца. Запазете бульона. В тенджера сгорещете мазнина и задушете накълцания лук, след което и настъргания морков.

Добавете предварително попарената и отцедена коприва, разбъркайте и оставете да се задуши за няколко минути. Изсипете около 600 мл от пилешкия бульон. Нарежете доматите на дребно и ги добавете към копривата.

Оставете да заври и изсипете пилешкото месо. Овкусете със сол и останалите подправки. При нужда сгъстете ястието с 2-3 с.л. размито в малко вода брашно. Махнете от котлона и разбъркайте с накълцания магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
59
41
31
20
10
Дай твоята оценка: