Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Агнешка баклава

Агнешка баклава

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k5
Агнешка баклава1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
130 мин.
Порции
10 парчета

Необходими Продукти

  • бутертесто - 600 г
  • лук - 2 глави
  • чесън - 6 скилидки
  • доматено пюре - 5 с.л.
  • агнешко месо - 650 г смляно
  • сол
  • черен пипер
  • розмарин
  • патладжани - 2 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме патладжана, обелваме и нарязваме на филийки. Изпържваме в загрято олио до златисто. Добавяме сол и пипер.

Нарязваме на ситно лука и чесъна и ги задушаваме в малко мазнина. Към тях се добавя агнешкото и се задушава, докато сосът се изпари.

Добавя се розмаринът, сол и пипер на вкус.

Във форма за печене нареждаме лист тесто, добавяме пълнеж от агнешкото и кисело мляко.

Слагаме отгоре друг лист от тестото и слагаме патладжан и кисело мляко.

Най-отгоре слагаме лист тесто, масло и кашкавал - настърган. Печем в загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: