Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питка със сирене на кифлички

Питка със сирене на кифлички

Питка със сирене на кифлички
Снимка: Екатерина Йорданова
1 / 5
06/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12
"Много вкусна, ефектна и красива домашна питка със сирене"

Необходими Продукти

  • брашно - 600 - 650 г
  • яйца - 3 бр.(единия жълтък се отделя за намазване)
  • кисело мляко - 100 г
  • прясно мляко - 150 мл
  • олио - 3 с.л
  • сол - 1 с.л
  • захар - 1 ч.л.
  • мая - 1 бр. суха
  • сирене - 100 г
  • олио - или мас, за намазване
  • семена - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото замесвам направо в хлебопекарната. Слагате топлото прясно мляко, сухата мая и 3 с.л брашно. Изчаквате 10 мин. маята да се активира.

След това добавяте яйцата, леко разбити, киселото мляко, олиото, брашното и солта. Ако е необходимо, прибавете малко брашно, тестото трябва да е леко меко.

Оставете да удвои обема си. Разделете на 14 топки. Всяка топка се разточва на елипса, правят се разрези с ножче, но не до края.

Намазва се мас (олио), поръсва се с натрошено сирене и се навива на кифлички (или както предпочитате). Втасват за 30 мин., маже се с жълтък + 1 с.л. прясно мляко. Поръсва се със семената и се пече на 170 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Много е красива и сякаш се усеща аромата и от снимката :-)
07.03.2016 10:08
1
Покажи всички подкоментари