Начин на приготвяне
Тестото замесвам направо в хлебопекарната. Слагате топлото прясно мляко, сухата мая и 3 с.л брашно. Изчаквате 10 мин. маята да се активира.
След това добавяте яйцата, леко разбити, киселото мляко, олиото, брашното и солта. Ако е необходимо, прибавете малко брашно, тестото трябва да е леко меко.
Оставете да удвои обема си. Разделете на 14 топки. Всяка топка се разточва на елипса, правят се разрези с ножче, но не до края.
Намазва се мас (олио), поръсва се с натрошено сирене и се навива на кифлички (или както предпочитате). Втасват за 30 мин., маже се с жълтък + 1 с.л. прясно мляко. Поръсва се със семената и се пече на 170 градуса до готовност.
Коментари