Курбан манджа

Мария ГеоргиеваМария Георгиева
Чирак
53275158308
Курбан манджа
Снимка: Мария Георгиева
1 / 2
06/02/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Знаете ли каква е разликата между курбан чорба и курбан манджа? Курбан манджата е поне два пъти по-вкусна според нас"

Необходими Продукти

  • лопуш - 1.5 кг пресен
  • агнешко месо - 800 г
  • ориз - 250 г
  • лук - 1 - 2 глави
  • домати - 200 мл
  • сол
  • магданоз
  • джоджен
  • универсална подправка - 1 - 2 с.л. (10 зеленчука)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме месото на порции в подсолена вода и прецеждаме бульона.

Задушаваме лука в загрято олио, след това слагаме ориза, докато стане стъклен.

Прибавяме лопуша, да се задуши, докато омекне.

Заливаме го с прецедения бульон 1:6 и да къкри, докато се свари оризът.

След това прибавяме доматите, сол на вкус, магданоза, джоджена и свареното месо.

Трябва да поври малко с месото и манджата се маха.

Курбан манджата е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ro Zi
Ro Zi
великолепно
21.10.2016 15:01
Джемиле Чешлиева
Джемиле Чешлиева
Поздравления за рецептата
09.04.2016 22:54
2
1
Покажи всички подкоментари