Начин на приготвяне
Нарязваме пилето на едри порционни парчета. Заливаме със студена вода и оставяме за 5-10 минути.
После изливаме водата, измиваме и подсушаваме порциите пиле. В тенджерка наливаме олиото, слагаме пилето, включваме котлона и запържваме месото.
Когато стане леко златисто изваждаме и в същото олио слагаме да се задуши почистен и настърган лук. Прибавяме черен пипер на вкус, червен пипер, пушен червен пипер и брашно.
Разбъркваме и наливаме топла вода (приблизително 1 л.). Прибавяме порциите пиле и варим ястието без капак, докато пилето се свари. Няколко минути, преди да свалим от котлона, прибавяме кетчупа и бульона от пиле.
При необходимост може да сгъстим още с размито във вода малко брашно или да долеем вода, за да разредим манджата. Готовото ястие поръсваме с нарязан пресен магданоз.