Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печени Чушки»Печена капия в доматен сос

Печена капия в доматен сос

Печена капия в доматен сос
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
25/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Директно от кухнята на баба - сочни печени пиперки с доматен сос"

Необходими Продукти

  • чушки - 1 кг червена капия
  • домати - 2 кг
  • олио - 5 с.л.
  • сол - на вкус
  • захар - 1 ч.л.
  • черен пипер - 10 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме чушките, изтърбушваме ги, изпичаме ги, обелваме ги и ги нарязваме на парчета.

Доматите бланшираме за 5-6 минути, обелваме люспите, нарязваме ги на парчета и ги варим до сгъстяване.

Когато са готови, ги пасираме с пасатора да станат гладки.

Слагаме чушките на парчета в доматения сос и подправяме с олиото, сол на вкус, захар и черен пипер.

Варим още 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: