Пиле с уникален вкус

27/04/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67294618065
"Нямаме думи да опишем вкуса на това пиле, както показва и името на рецептата, но гарантираме, че ще се влюбите в него от първата хапка "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
135 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо772 353
  • Преглеждания за месеца2248
  • Преглеждания за седмицата702
  • Коментирана26 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена135

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Почистете пилешките бутчета и ги разполовете на горно и долно бутче. В купа сложете майонезата, зехтин, подправката за пиле, черен пипер и топеното сирене.

Разбъркайте хубаво всички съставки. Гъбите почистете и нарежете на парчета. Сложете в тава пилешките парчета месо, отстрани добавете гъбите и отгоре сложете получената майонезена смес.

С ръце я втрийте хубаво в месото, така че да са овкусени всички парчета. Налейте виното и покрийте тавата с алуминиево фолио. Сложете във фурната на 200 градуса за 1 час, след което махнете фолиото и печете още 20 минути.

Настържете кашкавала на ренде, извадете тавата поръсете обилно с него върху месото и поставете отново във фурната до разтопяване на кашкавала около 10 мин.подобни рецепти тук

5 48
4 7
3 0
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (26)

Нина Тодорова
Може ли да се направи със свинско месо, например вратни пържоли?
10
0
Нина Тодорова
Здравейте! Преди да прочета отговора Ви пробвах с вратни пържоли, понеже такива имах, само че запекох предварително месото и гъбите с малко водичка. После добавих соса и разбърках хубаво. Опасявах се да не се пресече от горещото, но се получи много хубава гладка и плътна консистенция. Благодаря за страхотната рецепта. Непременно ще я пробвам по оригиналната Ви рецепта с пилешко месо.
1
3
Сия Рибагина
Сия Рибагина
07.02.2017 18:11
Здравейте, честно казано мислех скоро да пробвам със свинско месо, но все още не съм и не знам какво ще се получи. Ястието е доста мазничко с пилешкото, майонезата и кашкавала, затова ако пробвате със свинско ви препоръчвам да е по чисто месо, например контра филе или бон филе, за да не стане прекалено тежко.
1
0
Татяна Димитрова
Уникална вкуснотийка!
2
0
diditobs
diditobs
29.01.2017 07:57
Вкусно се получи,определено ще го сготвя пак!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв