Агнешко бутче с джоджен

Агнешко бутче с джоджен
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
04/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
170 мин.
Порции
6
"Значи, джодженът за агнешкото бутче е като чесънът за шкембето - поотделно съществуването им е напълно безполезно"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 2 кг бутче
  • сол
  • черен пипер - 1 ч.л. непълна
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 шепа, пресен
  • масло - 70 г
  • вода - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и подсушаваме бутчето. Намазваме го от всички страни със сол, черен пипер и червен пипер. Слагаме го в тавата, в която ще го печем.

Нарязваме на дребно листенцата джоджен и с тях поръсваме месото. Оставяме така да престои половин час, за да може да си поеме ароматите.

Преди да го поставим във фурната, слагаме върху бутчето парченца масло и наливаме отстрани водата в тавата.

Печем 1 час на 180 градуса, след което го обръщаме и печем още час и половина, като го поливаме няколко пъти със сосчето, което се е образувало в тавата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: