Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Неустоим черешов пай

Неустоим черешов пай

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Неустоим черешов пай
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 2
15/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • Продукти за тестото
  • масло - 120 г
  • захар - 3 с.л.
  • брашно - 450 г
  • яйца - 1 бр.
  • вода - 1 - 2 с.л. ледено студена
  • Пълнеж
  • череши - 500 г почистени от костилките
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От маслото, захарта, брашното, яйцето и водата замесете тесто, оставете го в хладилника за 15 минути.

Почистете черешите от костилките, добавете захарта и разбъркайте. Разделете тестото, като отделите 1/3 от него за решетката.

Разточете по-голямата част от тестото и го разстелете във форма за пай. Надупчете го с вилица на няколко места, върху тестото сипете черешите.

Разточете останалото тесто, нарежете го на тесни ивици. Поставете ивиците като решетка върху черешите. Печете пая на 180 градуса за 45 минути. Поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К К
К К
Изглежда много вкусен!
17.05.2016 14:55
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Рецептата ми хареса.Ще я пробвам
16.05.2016 08:49
Наталия Петрова
Наталия Петрова
Черешите са сочен плод и според мен или трябва да се запече основата или трябва да се задушат черешите след което да се оцедят. Правила съм пай и то доста пъти и винаги съм задушавала плодовете предварително, винаги резултата е бил отличен.
15.05.2016 20:30
1
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Така и не се наканих да направя пай, а сега черешите ни зазряха и ще опитам
15.05.2016 20:13
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Пайът на снимката изглежда много добре,но аз лично бих запекла основата от тестото предварително и след това ще сложа черешите.Така приготвен отдолу става мокро тесто,черешите си пускат сока и не може да се изпече добре,вследствие се вглетява и вместо да се отреже хубаво парче,ще трябва да се куса с лъжица
15.05.2016 18:19
3
Покажи всички подкоментари
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Много хубава рецепта, а и доста икономична.
15.05.2016 17:34
1
Покажи всички подкоментари