Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Курабийки»Курабийки с орехова плънка

Курабийки с орехова плънка

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Курабийки с орехова плънка
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
29/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
80 мин.
Порции
20 бр.

Необходими Продукти

  • жълтъци - 1 бр.
  • пудра захар - 200 г
  • олио - 150 мл
  • маргарин - 125 г или масло
  • ванилии - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно - 2 ½ ч.ч.
  • За плънката
  • захар - 2 с.л.
  • белтъци - 1 бр.
  • какао - 3 с.л.
  • конфитюр - 2 с.л., по избор
  • орехи - 1 к.ч., ситно смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме разбития жълтък с олиото, пудрата захар, маргарина и ванилията, постепенно добавяме пресятото брашно заедно с бакпулвера. Замесва се умерено твърдо тесто, което разточваме на кора с дебелина 1 см.

В отделен съд размесваме продуктите за плънката.

Разпределяме плънката върху кората, така че да можем да завием тестото на руло еднократно, и леко го сплескваме с вилица, за да остане плънката в центъра. Повтаряме с останалото тесто и плънка.

Нарязваме така приготвените рула на парчета, които подреждаме в тава, покрита с хартия за печене.

Печем сладките в предварително загрята фуна на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#191190
Потребител#191190
Често приготвям сладки за семейството си, но по-голям провал никога не съм имала.
08.05.2017 17:51
К К
К К
Рецептата е много добра, само да питам след това нали са меки?
30.05.2016 06:35