Хатай кюнефе

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Хатай кюнефе
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
26/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • кадаиф - 250 г разчепкан
  • сирене - 1/2 купичка
  • масло
  • За сиропа
  • захар - 1 в. ч.
  • вода - 2 в. ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, разтопяват се 2 с.л. масло и към него се добавя кадаиф.

Разбъркват се, докато омекне кадаифът. След това кадаифът се разделя на две равни части.

В намазнени специални чинии за готвене се нарежда едната част от кадаифа, като се притискат леко към дъното.

Върху него се добавя натрошено сирине.

Добавя се останалият кадаиф и се притиска здраво.

Отгоре се добавят парченца масло. Готви се на котлон на среден огън, като постоянно се проверява долната страна с нож.

След това се обръща на другата страна с помощта на тепсия и се пече и другата страна.

Залива се с топъл сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
Ако намажете чинийката с масло и петмез ще стане още по-вкусен.Както и щипка шам фъстък отгоре за разкош.:)
27.05.2016 01:14