Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Печено пиле с гъби и моркови

Печено пиле с гъби и моркови

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Печено пиле с гъби и моркови
Снимка: Зори
1 / 4
29/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
5-6

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. цяло
  • моркови - 300 г
  • лук - 2 глави, кромид
  • бяло вино - 200 мл
  • олио
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • подправки - за пиле
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се измиват, режат на колелца и редят на дъното на тавичка. Поръсваме със сол.

Гъбите се почистват и също се нарязват на шайби и се редят върху морковите. Отново поръсваме със сол.

Прибавяме няколко листа дафинов лист и няколко цели зрънца черен пипер. Лукът се обелва, разрязва се на 2 части и се поставя върху зеленчуците.

Налива се малко олио, малко вода-около 100 мл и виното. Пилето се разрязва по средата на гърдите, така че да остане с разперени настрани бутчета и крила.

Така разрязано се поставя върху лука. Отгоре се поръсва с подправки за пиле. Печем в предварително загрята фурна до готовност и получаване на златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зори
Зори
Рецептата е чудесна! Само количеството на гъбите не е уточнено, аз добавих 500 г печурки.
03.02.2024 13:19
1