Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Кифлички с локум и масло

Кифлички с локум и масло

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Кифлички с локум и масло
Снимка: Илияна Димова
1 / 5
17/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
40 бр.
"Ех, че вкусни кифлички е приготвила Илияна! Дали ще ни прати малко и на нас?"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 1/2 к.ч. краве за тестото
  • прясно мляко - 2 к.ч.
  • мая - 1/3 кубче прясна
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 ч.l.
  • ванилия - 2 бр. пакетчета
  • брашно - тип 450 колкото е необходимо за еластично тесто
  • Допълнително
  • локум - за плънката
  • захар - кристална, за поръсване
  • яйца - 1 бр. за намазване
  • масло - краве, за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тесто, като към разбитите яйца, прибавяме разтопено краве масло, топло прясно мляко, мая, сол, захар, ванилии и брашно тип 450, колкото поеме за еластично тесто.

Оставяме да втаса за приблизително 30-45 минути. Готовото тесто разточваме на кора, нарязваме на триъгълници.

В купичка разбиваме яйцето. Всеки триъгълник намазваме с разтопено масло и с разбито яйце (намазвам с готварска силиконова четка за по-лесно).

На всяко триъгълниче слагаме от към широката страна парченце локум и навиваме кифлички.

Подреждаме в тава върху хартия за печене. Всяка кифличка намазваме обилно с разтопено краве масло, разбито яйце и поръсваме с кристална захар. Оставяме кифличките да втасат и печем на 180 градуса фурна до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: