Начин на приготвяне
Замесваме тесто, като към разбитите яйца, прибавяме разтопено краве масло, топло прясно мляко, мая, сол, захар, ванилии и брашно тип 450, колкото поеме за еластично тесто.
Оставяме да втаса за приблизително 30-45 минути. Готовото тесто разточваме на кора, нарязваме на триъгълници.
В купичка разбиваме яйцето. Всеки триъгълник намазваме с разтопено масло и с разбито яйце (намазвам с готварска силиконова четка за по-лесно).
На всяко триъгълниче слагаме от към широката страна парченце локум и навиваме кифлички.
Подреждаме в тава върху хартия за печене. Всяка кифличка намазваме обилно с разтопено краве масло, разбито яйце и поръсваме с кристална захар. Оставяме кифличките да втасат и печем на 180 градуса фурна до златисто.