Суфле от гъби

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Суфле от гъби1 / 2
20/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • гъби - 150 г от консерва
  • масло - 100 г
  • брашно - 100 г
  • прясно мляко - 1/2 л
  • яйца - 8 - 9 бр. пресни
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме маслото да се разтопи и в него запържваме брашното. Като се запържи наливаме прясното мляко и оставяме да ври, като разбъркваме непрекъснато, приблизително 8 минути. Сваляме от котлона и прибавяме 8 жълтъка от яйцата.

Добавяме и нарязаните ситно гъби заедно с малко сок от консервната кутия. Белтъците на яйцата разбиваме на сняг и също прибавяме. Разбъркваме внимателно сместа и изсипваме в намазана тавичка.

Печем в средно загрята фурна приблизително 25-30 минути. Готовото суфле сервираме горещо, защото като престои спада.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: