Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гулия с моркови, целина, гъби със сос

Гулия с моркови, целина, гъби със сос

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Гулия с моркови, целина, гъби със сос1 / 2
24/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • гулия - 300 г
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • целина - 1 бр. /250 - 300 г/
  • гъби - 300 г пресни
  • нишесте натурално - 1 супена лъжица
  • олио - 3 с.л.
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • заквасена сметана - 200 г
  • жълтъци - 2 бр. пресни
  • магданоз - пресен на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • лимони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме гулията, белим и нарязваме на кубчета. Също белим и нарязваме морковите, целината на кубчета и гъбите на филийки. В олиото задушаваме всички зеленчуци.

Наливаме чаена чаша топла вода и прибавяме натрошен зеленчуков бульон ( при необходимост доливаме топла вода по време на готвене).

Като омекнат зеленчуците, сгъстяваме ястието с нишестето, разтворено в малко вода, и доваряваме още няколко минути /2-3 минути/.

Готовото ястие застройваме с разбитите в сметаната жълтъци. При необходимост посоляваме, подправяме с черен пипер и сок от лимон.

Поднасяме ястието поръсено със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: