Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Постни сармички и пиперки

Постни сармички и пиперки

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7278k2k12k5
Постни сармички и пиперки
Снимка: Сия Рибагина
1 / 2
08/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Заложете на здравето - хранете се вкусно и здравословно"

Необходими Продукти

  • ориз - 2 ч.ч
  • кисело зеле - 12бр листа
  • чушки - 6 бр. сухи
  • олио - 50 мл
  • домати - 200 г консерва
  • червен пипер - 1 с.л
  • черен пипер
  • сол
  • риган - 1 щипка
  • сини сливи - 18 бр. сушени
  • лук - 2 глави кромид
  • чубрица - 1 щипка
  • зелев сок - 4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза в цедка със студена вода, докато водата, която се стича, остане бистра.

Накиснете сухите чушки в топла вода, докато омекнат. Подберете здрави, големи и цели листа кисело зеле.

Почистете лука и го нарежете. Сложете го в купа, добавете доматите, ориза, олиото и всички подправки. Омесете с ръце сместа, така че всички продукти да се смесят.

Вземете зелев лист, сложете от плънката, поставете една слива и навийте на сарма. По същия начин направете и останалите, чушките също напълнете и сложете по една слива.

Наредете сармите и чушките в тава, залейте със зелевия сок и покрийте с фолио. Внимавайте със солта във плънката, защото зелето и сока са солени.

Сложете във фурната на 180 градуса за 40 мин, извадете тавата, махнете фолиото и върнете в печката за още 10-15 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: