Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Крехка бирена плешка с картофи и краставички на фурна

Крехка бирена плешка с картофи и краставички на фурна

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Крехка бирена плешка с картофи и краставички на фурна
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 6
21/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Крехка плешка, която трябва да сервирате, придружена само с най-хубавата бира"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 1 кг
  • картофи - 600 г
  • кисели краставички - 5 бр.
  • доматен сок - 1 бутилка (може и доматено пюре)
  • бира - 1 ч.ч.
  • захар - 1 щипка
  • чубрица
  • черен пипер
  • универсална подправка - пикантина
  • червен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате свинската плешка на средно дебели пържоли, които леко начуквате и овкусявате с подправките. Картофите нарязвате на кръгчета, а краставичките на дълги ивици.

В тава редите пържолите, сипвате малко олио, доматения сок и бирата, ако ви се стори малко добавете малко вода, но не мисля, че е необходимо. Редите краставички и върху тях кръгчетата картофи.

Поръсвате с черен пипер и слагате да се пекат във фурната до извиране и получаване на хубава златиста коричка на печеното свинско.

Крехката бирена плешка с картофи и краставички на фурна е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Николай
Николай
Изпробвах я, по крехка плешка до сега не бях ял. Перфектна рецепта.
19.03.2019 10:32
1
Покажи всички подкоментари