Начин на приготвяне
Сухите гъби накисваме предварително.
Лука обелваме и нарязваме на лентички, в тиган си загряваме олио и запържваме лука, заедно с гъбите.
След като се получи златист цвят, добавяме няколко лъжици от гъбения бульон.
Брашното разтваряме в 1/2 чаша бульон и го добавяме в тигана. Готвим до завиране.
Картофите обелваме и нарязваме, месото също нарязваме на кубчета.
Овкусяваме всичко с подправки и добавяме в гювеча заедно с лука, гъбите и бульона. Омесваме всички продукти и слагаме гювеча във фурната.
Печем на 180 градуса за около час. При сервиране поръсваме свинската плешка с пресен магданоз.
Свинската плешка с гъби на фурна е готова.