Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свинска плешка с гъби на фурна

Свинска плешка с гъби на фурна

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Свинска плешка с гъби на фурна
Снимка: Ники
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Споделете това кулинарно удоволствие с любимите хора - едва ли има някой, който няма да хареса това свинско с гъбки и картофи на фурна"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • свинска плешка - 600 г
  • лук - 2 бр.
  • гъби - 100 г сухи
  • заквасена сметана - 200 г
  • масло - 100 г
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сухите гъби накисваме предварително.

Лука обелваме и нарязваме на лентички, в тиган си загряваме олио и запържваме лука, заедно с гъбите.

След като се получи златист цвят, добавяме няколко лъжици от гъбения бульон.

Брашното разтваряме в 1/2 чаша бульон и го добавяме в тигана. Готвим до завиране.

Картофите обелваме и нарязваме, месото също нарязваме на кубчета.

Овкусяваме всичко с подправки и добавяме в гювеча заедно с лука, гъбите и бульона. Омесваме всички продукти и слагаме гювеча във фурната.

Печем на 180 градуса за около час. При сервиране поръсваме свинската плешка с пресен магданоз.

Свинската плешка с гъби на фурна е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: