Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли от свинска плешка на фурна

Пържоли от свинска плешка на фурна

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
10
"В бирата е тайната за чудния вкус на тези свински пържолки"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 1 кг
  • бира - 2 ч.ч.
  • риган - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязани свински пържоли се поръсват със сол и черен пипер от двете страни.

Поставят се една до друга в голяма тава, без да се застъпват, за да могат да се изпекът равномерно. Поливат се с олио и наливаме две чаши бира.

Тавата се покрива с алуминиево фолио и поставяте във фурната на средно ниво. Печем на 180 С около 1час и 30 минути.

Фолиото вниматено се сваля и връщаме във фурната докато получите хубав загар на пържолите.

Ако бирата е извряла, може да долеете още малко.

По сочни и вкусни свински пържоли не съм опитвала.

Сервирайте с подходяща гарнитура.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: