Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свинска плешка, печена на фурна

Свинска плешка, печена на фурна

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Свинска плешка, печена на фурна
Снимка: Сергей Анчев
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
320 мин.
Общо
350 мин.
Порции
8
"Ястие, с което ще спечелите сърцето на всеки мъж. Гарантирано!"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 2 - 3 кг цяло парче
  • олио - 3 с.л. растително масло
  • дижонска горчица - 3 с.л.
  • кимион - 1 ч.л. смлян
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • вино - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави кромид
  • моркови - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скилидките чесън се смачкват и нарязват на ситно. Прибавят се подправките, горчицата и 1 с.л. масло. Всичко се разбърква добре.

Свинската плешка се натрива обилно с получената смес. Престоява в хладилник завито 2 – 10 часа.

Поставя се в тава заедно с обелените глави лук и морковите, разрязани на две, и се залива с останалото масло. Слага се виното.

Завива се с алуминиево фолио и се пече 5 часа на 140 градуса.

Маха се фолиото, изваждат се лукът и морковите и се пече още 15-20 мин на 200 градуса, като се залива със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Сол?
05.09.2024 09:24
Mariane
Mariane
И аз таковата .... за дегустацията. В тази връзка нож и вилица да си носим ли?
31.08.2016 09:01
6
Veska
Veska
Бих си хапнала с удоволствие от тази плешка.
27.08.2016 17:41
2
Сия Рибагина
Сия Рибагина
охх, казвай къде да дойда да я дегустирам :)
27.08.2016 11:57
5
1