Пиле в хлебна кора

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Пиле в хлебна кора
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
19/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4
"Майскорско изпълнение - ястие, създадено да впечатлява"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 600 г
  • сол - 1 с.л. равна
  • мая - 20 г (кубче)
  • захар - 1 ч.л.
  • вода - 300 мл хладка
  • зехтин - 3 с.л.
  • за пилето
  • пиле - около 1.600
  • розмарин
  • салвия
  • дафинов лист
  • чесън - скилидки
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното, разтворената мая, захарта, зехтина, солта и водата и замесете меко тесто. Намажете го обилно със зехтин, покрийте с кърпа и оставете в подходящ съд да втасва, докато удвои обема си.

В това време натрийте пилето отвън и отвътре със сол и черен пипер и сложете в корема му цели, необелени скилидки чесън, клонка розмарин, листа градински чай и един дафинов лист. Може да сложите от зелените подправки и чесъна и под крилата.

Разточете тестото върху набрашнена повърхност и поставете пилето в центъра на кората. Загърнете внимателно първо от едната страна, после от другата, като гледате да подгънете краищата на тестото под пилето за по-голяма естетичност. Сложете в тава, застлана с хартия за печене и печете в предварително загрята на 160 г фурна за 60-90 минути до готовност.

Правилото гласи, че на килограм месо се полага 1 час време за печене. Поднесете с гарнитура по избор!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: