Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Патладжани по френски

Патладжани по френски

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
31/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Патладжани, но не какви да е, а по френски Ястие, което трябва да се опита"

Необходими Продукти

  • патладжани - 4 бр.
  • зехтин - 6 с.л.
  • домати - 1 кг от консерва
  • салвия - 4 листчета
  • розмарин - 2 клонки
  • пармезан - 40 г
  • моцарела - 250 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се нарязват на филийки. Поръсват се с черен пипер. Слагат се в намаслена тавичка и се заливат с останалия зехтин.

Запичат се за 5 минути на предварително загрята на 150 градуса фурна. Върху патладжаните се слагат доматите, овкусяват се.

Подправките се накълцват и смесени с пармезана се поръсват върху доматите. Моцарелата се реже на кръгчета.

Слага се най-отгоре и се запича за още 15 минути на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: