Ябълкова медена пита

Ябълкова медена пита
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
03/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1
"Дали в Рая посрещат новодошлите с такава ябълкова медена пита?"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • вода - 100 мл
  • мая - 1 ч.л. суха
  • сол - 1 к.л.
  • захар - 2 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 350 - 400 г
  • мед - 1 с.л. за намазване
  • ябълки - 2 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • захар - 2 с.л. за ябълките
  • червени боровинки - 10 бр.
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипете брашното, добавeте в средата му сухата мая, солта и захарта. Разбърква се с вилица, за да се смесят сухите съставки. Добавя се яйцето, водата и олиото, замесва се тесто и оставяме на топло за 30 минути, за да втаса.

През това време ябълките се срязват на две, почистваме семената и нарязваме на полумесеци. Половинката от едната ябълка се обелва и нарязва на кубчета в купа, като се разбърква със захарта, канелата и червените боровинки.

Готовото тесто се разточва като пица на тънко и поставяме в намаслена тава. Отгоре в кръг се нареждатрезени ябълка, а в средата ябълковите кубчета. Разпределяме по малко масло по пицата и печем в загрята фурна 180 градуса за 25-30 минути. Изважда се, намазваме с течен мед и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: