Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Гювеч»Пилешко с грах и картофи в гювеч

Пилешко с грах и картофи в гювеч

NEVINEVI
Помощник Готвач
1629945329603
13/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"И вие, които не сте стъпвали в кухнята, ще се справите. Просто сложете всичко в гювеча, гювеча във фурната и завъртете копчето. И да почерпите след това"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 6 порции от буркан
  • грах - 200 г от консерва
  • картофи - 400 г
  • моркови - 100 г
  • лук - 100 г кромид
  • домати - 400 мл от консерва
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • пикантина - 1 ч.л. зелнчукова
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • нишесте - 1 с.л. царевично
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В гювеч сложете граха, нарязаните на едро картофи, моркови и лук, както и скилидките чесън. Овкусете със сол, черен пипер, чубрица и зеленчукова пикантина.

Налейте консервата домати, олиото и разтвореното царевичното нишесте в 3-4 с.л студена вода.

Разбъркайте добре и сложете месото от буркан. Налейте още 200 мл вода и сложете гювеча в студена фурна.

Загрейте до 200 градуса и печете до готовност на картофите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: