Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Суджук»Свински суджук с прясно зеле

Свински суджук с прясно зеле

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Свински суджук с прясно зеле1 / 2
05/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.

Необходими Продукти

  • свинско месо - 2 и 1/2 кг нетлъсто
  • свинско месо - 2 и 1/2 кг
  • прясно зеле - 5 кг, предварително сварено
  • сол - 250 г
  • черен пипер - 30 г смлян
  • червен пипер - 50 г
  • силитра - 5 г
  • чесън - 30 г счукан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се реже на малки парчета и се смила с месомелачка. Зелето се разрязва на шест части и се вари в подсолена вода, докато омекне. След като се свари, се оцежда хубаво. Отстранява се кочана и най-горните твърди листа. След това се реже с остър нож на ситно.

Смляното месо се обърква с нарязаното зеле и подправките. Всичко се омесва добре и се оставя на студено за 24 часа, за да се поемат добре различните аромати.

След това се пълнят тънки свински или говежди тънки черва. Навръзват се малки суджучета, дълги около 15 см.

Сушат се на проветриво място две седмици.

След като поизсъхнат, се пушат 5-6 дни на 25 градуса в домашна сушилня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: