Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Солено Руло»Печено руло с бекон и зеленчуци

Печено руло с бекон и зеленчуци

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9522k1
Печено руло с бекон и зеленчуци
Снимка: Даниела Русева
1 / 4
06/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-5
"Активно наблягаме на зеленчуците. Е, тук там и бекон се вижда, но той е от вкусно приготвеният, което ще рече диетичен"

Необходими Продукти

  • бекон - 1 кг
  • праз - 1 стрък
  • чесън - 2 скилидки
  • червено вино - 150 мл
  • соев сос - 3 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • бял пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • сминдух - 1 к.л.
  • за зеленчуковата гарнитура
  • тиквички - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • пащърнак - 1 бр.
  • червено цвекло - 1 бр.
  • ябълки - 1 бр. зелена кисела
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • зеленчукова подправка - 1 с.л. /по желание/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избираме голямо парче бекон в правоъгълна форма, което да не е много тлъсто.

Слагаме бекона да се маринова в съд, като поръсваме със сол, черен и бял пипер и го поливаме с вино, соев сос и малко олио. Покриваме и прибираме в хладилник да престои няколко часа. От вътрешната страна на бекона се втриват смачканите две скилидки чесън.

По дължина на месото се слага един стрък праз с размер на дължината на месото. Завиваме на руло, което пристягаме с конец.

Рулото се запържва в сгорещено олио, като се обръща от всички страни да се зачерви. Поставяме рулото в малка правоъгълна тавичка.

Поръсваме от външната страна с червен пипер, сминдух и още малко черен пипер. Добавя се остатъка от маринатата и още малко вино, а отстрани две дафинови листа.

Покрива се с алуминиево фолио и се слагаме рулото в загрята фурна да се пече на 180 градуса. След 45 минути фолиото се отстранява и се запича още малко.

Когато рулото се изпече, отстраняваме конеца и нарязваме бекона на резени.

Едновременно, докато се пече бекона, заедно във фурната се слагат да се пекат и зеленчуци в друга малка тавичка.

Нарежете зеленчуците на едри резени и ги подредете в тавичка, застлана с алуминиево фолио, овкусени с олио и малко подправки по желание.

Пекат се за 30 минути. Изпечените зеленчуци напръскайте с лимонов сок. Гарнирайте по желание, защо не с крем сирене с подправки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Много добра рецепта, снимките са достатъчно показателни, че ястието е страхотно и перфектно приготвено :) Браво, Дани, рецептите ти са чудесни!
06.02.2017 11:35
1
Покажи всички подкоментари