Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Суфле»Спаначено суфле с моцарела

Спаначено суфле с моцарела

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5284k1k2k5
Спаначено суфле с моцарела
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 3
11/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"И един съвет от нас - не бързайте да отваряте фурната и да вадите суфлето оттам, ако искате да остане толкова пухкаво"

Необходими Продукти

  • спанак - 2 пакета, замразен
  • ориз - 400 г сварен
  • яйца - 5 бр.
  • кимион
  • черен пипер
  • сол
  • сметана - 100 мл готварска
  • сирене - 150 г
  • кашкавал - 150 г
  • бакпулвер - на върха на к.л.
  • моцарела - 200 г
  • масло - 100 г
  • галета - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се задушава за около 10 минути, да поизври водата. В дълбока купа се слагат изстиналият спанак, свареният и отцеден ориз, 5 жълтъка, сметаната, бакпулверът, сол, черен пипер, кимион.

Пасират се.

Прибавяме, настърганите сирене и половината кашкавал, разтопеното масло. Белтъците отделно се разбиват на сняг и се добавят внимателно към спаначената смес. Изсипване в намаслена и поръсена обилно с галета тавичка.

Печем в предварително загрята на 225 градуса фурна. Когато суфлето увеличи обема си и започне да порозовява, го изваждаме, поръсваме с останалия кашкавал и накъсаните на парченца моцарела. Връщаме го обратно да се допече.

Сервира се топло, гарнирано с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: