Кавърма от петле

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Кавърма от петле1 / 2
20/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"С домашно петле ли се прави най-вкусната кавърма или само на нас ни се струва така"

Необходими Продукти

  • петел - 1 бр.
  • масло - 60 г
  • брашно - 2 с.л.
  • чубрица
  • бульон - 1 бр. пилешки
  • праз - 4 - 5 стръка
  • домати - 1 бр. настърган
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме петлето на порции и го сваряваме с бульона и 4 ч.ч. вода и варим до омекване на месото. Когато месото е готово го изваждаме и го изпържваме в маслото.

Изваждаме месото и го връщаме в бульона. В същата мазнина задушаваме нарязания праз. Добавяме червения пипер, настъргания домат, подправките и сол на вкус и задушаваме за още 20 мин.

След това прибавяме задушените зеленчуци към месото. Разбиваме брашното с малко вода и го добавяме към ястието.

Варим още 15 минути и поръсваме с нарязан на ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: