Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Паниран заек със сос от зеленчуци

Паниран заек със сос от зеленчуци

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Паниран заек със сос от зеленчуци1 / 2
25/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • масло - 125 г
  • галета - 1 пакет
  • брашно - 4 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • черен пипер
  • магданоз - 1 връзка
  • сол
  • за соса
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • целина - 1 глава
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • черен пипер
  • горчица - 1 с.л.
  • червено вино - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре заека и го поставяме във вода с малко оцет да престои 24 часа. След това се изцежда добре и се нарязва на порции.

Всяка порция посоляваме със сол и черен пипер и ги оставяме да престоят 2 часа. След това сваряваме месото до полуготово състояние.

Всяка порция потопяваме в яйце, брашно и галета и я изпържваме в маслото до златисто. Във водата в която сме варили месото слагаме зеленчуците и подправките.

След като се сварят ги пасираме и към тях добавяме горчицата и разбитото брашно с виното. С така приготвения сос поливаме месото и поръсваме с нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: