Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Шишчета»Пилешки шишчета със соево-портокалов сос

Пилешки шишчета със соево-портокалов сос

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Пилешки шишчета със соево-портокалов сос
Снимка: Анонимен
1 / 4
23/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4 бр.
"Шишчета с един по-различен и ароматен вкус си търсят гладници за обяд"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • соев сос - 8 с.л.
  • портокалов сок - от 1 портокал
  • масло - 50 г
  • царевично нишесте - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилешкото месо на кубчета.

В купа сипваме 6 с.л. от общото количество соев сос и 1 ч.л. от портокаловия сок. Поставяме нарязаното месо в купата и разбъркваме хубаво, за да се накисне всяко парченце. Оставяме така за около половин час, да се маринова месото, като го покриваме и го прибираме в хладилник. Още по-добре е, ако месото се оставя да се маринова за по-дълго време, за да стане по-крехко при печенето.

След като месото се овкусило, го набождаме на шишчета, които нареждаме в широка тава, покрита с хартия за печене. Разтопяваме маслото и поливаме с него всяко шишче. Печем във фурната на умерена температура до готовност, като при нужда обръщаме шишчетата.

През това време приготвяме соса. Смесваме отделения соев сос и останалия портокалов сок, добавяме царевичното нишесте и разбъркваме много добре до пълното разтваряне на нишестето. Сипваме в тенджерка на котлона.

Загряваме и бъркаме непрекъснато до сгъстяване. Ако се получи много гъсто изведнъж и нишестето се вижда отделно по дъното на съда, може спокойно да добавите малко вода, за да разредите.

Когато шишчетата са готови, ги изваждаме в чиния за сервиране, поливаме ги със соса и аранжираме с резенчета портокал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
30
21
10
Дай твоята оценка: