Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сочен сладкиш с орехи и стафиди

Сочен сладкиш с орехи и стафиди

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Сочен сладкиш с орехи и стафиди
Снимка: Мария Симова
1 / 2
18/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Всеки себеуважаващ се сладкиш трябва да е сочен и да има орехи и стафиди"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 12 с.л.
  • олио - 12 с.л.
  • прясно мляко - 0.5 ч.ч.
  • брашно - 12 с.л.
  • бакпулвер - 1бр.
  • орехи - 12 с.л. смлени
  • за сиропа
  • вода - 12 с.л.
  • захар - 12 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • какао - 3 с.л.
  • стафиди - 80 г черни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната на 200 градуса да загрее.

Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Добавете млякото, олиото и разбъркайте. Към тях добавете предварително смесените пресято брашно и бакпулвер и разбъркайте до гладка смес.

Накрая добавете орехите и стафидите, внимателно разбъркайте.

Сипете сместа в малка тава и я поставете в нагрятата фурна, печете около 30 минути, извадете сладкиша и оставете да се охлади.

В метален съд си пригответе соса, като обедините всички съставки и поставите на котлона да заври. Варите 5 минути от момента на завиране, свалете соса от котлона и залейте охладения сладкиш.

Поръсете със счукани орехи, преди сервиране нарежете на желаните от вас размери и форми на парчетата.

Сочният сладкиш с орехи и стафиди е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: