Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Запеканка с фарфале, тиквички и моцарела

Запеканка с фарфале, тиквички и моцарела

Запеканка с фарфале, тиквички и моцарела
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
28/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Изключително вкусно предложение за обяд - гарантирано от Готвач.бг"

Необходими Продукти

  • фарфале - 300 г
  • лук - 1 глава
  • морков - 1 бр .
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • домати - 1 бр. буркан
  • тиквичка - 1 средна
  • моцарела - 125 г
  • кашкавал - 40 г
  • риган
  • мащерка
  • сол - на вкус
  • захар - на вкус
  • черен пипер
  • босилек - листа пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка с вряща подсолена вода се сваряват панделките по указание. Варих 9-10 минути и отцедих в купа. Добавяме 1 с.л. зехтин и разбъркваме, да не слепват една за друга.

Още в началото на варенето морковът се обелва, нарязва се на 2 см и варим заедно с пастата. В тиган се загрява олио, запържваме нарязан ситно лук и чесън, готви се, докато омекнат. Добавяме кубчета обелена от кората тиквичка, моркова, нарязан на полумесеци, и поръсваме с малко сол и черен пипер.

След 3 минути прибавяме обелени от люспа и нарязани ситно домати. Поръсваме с подправките и добавяме захар и сол на вкус.

Половината моцарела се накъсва на парченца и пущаме в соса, разбърква се, докато се разтопи, и сваляме от котлона.

В тавичка, намазана с олио, сипваме фарфалето, добавя се доматеният сос със зеленчуците и разбъркваме добре, да се смесят продуктите.

Печем за 20 минути на 180 градуса. Изважда се, поръсваме с останалата настъргана моцарела, смесена с настърган кашкавал, и връщаме във фурната, докато се разтопят.

Сервираме с листа пресен босилек.

Гарантирам, че е много вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: