Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Кавърма»Свинско с топено сирене и гъбки

Свинско с топено сирене и гъбки

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Свинско с топено сирене и гъбки
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 3
15/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Има нещо магически вкусно в комбинацията от свинско месце, топено сирене и гъби"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • гъби - 650 г
  • топено сирене - 175 г
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • олио
  • дафинов лист - 4 бр.
  • универсална подправка - 1 ч.л. зеленчукова
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се реже на малки парчета. В тиган се сипва малко олио да се загрее. След като олиото се загрее, се слага месото да се запържи. Месото се подправя с универсалната подправка.

През това време се приготвят гъбите. Те се измиват и нарязват. След като месото се запържи малко, се прибавят нарязаните гъби. Разбърква се. Тиганът се покрива с капак и се оставят да се задушават. От време на време се разбърква.

Когато се изпари водата, която са пуснали гъбите, се прибавят половин чаена чаша бяло вино и една чаена чаша вода. Добавя се и дафиновите листа. Разбърква се и отново се захлупва с капака. От време на време се разбърква. Задушава се около 25-30 минути.

След това се добавя още половин чаена чаша бяло вино. Разбърква се. Задушава се около 15-20 минути. След това се прибавя топеното сирене. Разбърква се хубаво. Оставя се на котлона, докато сосът се сгъсти малко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: