Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Сладкиш с ябълки, круши и орехи

Сладкиш с ябълки, круши и орехи

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6872k3
Сладкиш с ябълки, круши и орехи
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 4
18/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Домашни вкусотии с най-ароматните есенни плодове - кой иска да ги опита?"

Необходими Продукти

  • За сухата смес
  • брашно - 1 ч.ч.
  • грис - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилена захар - 1 пакетче
  • канела - 2 ч.л.
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • За плодовата смес
  • ябълки - 2 бр.
  • круши - 2 бр.
  • ванилия - пакетче
  • канела - 1 с.л.
  • масло - 120 г
  • орехи - 150 г едро смлени
  • стафиди - 100 г
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички сухи съставки /брашно, грис, бакпулвер, ванилена захар, канела и захар/ в голяма купа и разбъркайте добре. Разтопете маслото на слаб огън.

Крушите и ябълките рендосайте на едро ренде /и не изцеждайте сока/, добавете ванилията и канелата и разбъркайте добре. Покрийте тавичката, в която ще печете сладкиша, с хартия за печене.

Намажете дъното с масло, поръсете от сухата смес, след това добавете плодовете, част от разтопеното масло, орехи и стафиди.

Това се повтаря, докато свършат продуктите, като трябва да завършите със суха смес, върху която изсипвате останалата част от маслото и поръсвате с орехите и стафидите. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за 45 мин.

Оставете сладкиша да изстине, защото докато е топъл е рехав, но след това ще стегне. Поръсете с пудра захар и поднесете.

Бърз и лесен сладкиш с ароматите на есента, с който да изненадате семейството и приятелите. Да ви е сладко!

Източник: Кулинарен еликсир

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: