Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Пудинг»Хлебен пудинг със стафиди

Хлебен пудинг със стафиди

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
Хлебен пудинг със стафиди1 / 2
18/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5-6

Необходими Продукти

  • хляб - 8 - 10 филии сух бял
  • масло - 70 г гр краве
  • яйца - 4 броя големи
  • захар - 150 г
  • прясно мляко - 1 л
  • стафиди - 70 г
  • ром - 60 мл
  • сладко - 5 - 6 с.л. конфитюр по избор
  • ванилия - 3 прахчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете стафидите в рома. Всяка филия хляб намажете с масло и с конфитюр и я нарежете на 2 или 4 части. Добре намаслете стените и дъното на формата за печене.

Подредете 1/2 от парчетата хляб с намазаната страна нагоре и поръсете с половината от стафидите. Наредете останалия хляб и отново поръсете със стафиди. С останалия ром напръскайте равномерно.

Добре разбийте яйцата разбийте със захарта и при непрекъснато разбиване добавете топлото прясно мляко и ванилиите.

Залейте внимателно 1/2 от млечно-яйчената смес върху хляба и стафидите и след 10 минути долейте остатъка. Прави се изчакване, за да може хлябът добре да се напои.

Сложете хлебния пудинг със стафиди да се пече в загряна на 170 градуса фурна за около 25 минути, увеличете на 190 градуса и доизпечете за още 5 минути.

По желание поръсете хлебния пудинг с пудра захар при сервирането.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
56
42
30
20
10
Дай твоята оценка: